Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2016. október 6., csütörtök

Montenegrói tepsis burgonya

Story

Egy gasztrovideóban láttam ezt a receptet és azóta csakis így készítem a sült burgonyát! 
Vigyázat, függőséget okoz! :)

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2 ek kukoricadara
  • szezámmag
  • fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • 2 ek kókuszolaj
  • ételízesítő

 Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és felszeleteljük. 
  2. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot (ha nincs akkor szárított, morzsolt verzióval is működik!)
  3. 210 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése