Főzés, sütés, fészekrakás feleség módra

2016. október 6., csütörtök

Paprikás krumpli gazdagon (glutén, laktóz és tojásmentes)

Story: 

Mindenmentesen étkezem és nagyon vágytam egy igazán finom, anyukámféle paprikás krumplira, íme: pont olyan lett. :)


Hozzávalók / 4 adag

paprikás krumpli
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek Piros Arany
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1.5 kg burgonya
  • 5 dl víz (amennyi ellepi a burgonyát)
  • 1 tk só
  • 10 dkg csípős kolbász
  • 24 dkg virsli (Orsi gm és lm)

 Glutén és tojásmentes galuska:

  • 300 g Szaffi Free Nokedli Lisztkeverék
  • 6 g só
  • 240 g víz

Elkészítés

paprikás krumpli:

  1. Felolvasztjuk a kókuszolajat, majd ha már meleg, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük. Ha a hagyma kész, beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát és apró kockákra vágott paradicsomot. Alacsony lángon addig dinszteljük tovább, amíg a paprika és paradicsom teljesen "szétesik".
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 1 ek pirosaranyat (csemege), jól elkevergetjük, majd levesszük a tűzről, és rászórjuk a fűszerpaprikát is. Alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, egyet rottyan, és egy kis vizet öntünk hozzá.
  3. Ekkor mehet bele a hasábokra vágott burgonya, adagolás közben folyamatosan kevergetjük, hogy a paprikás alap mindenhol érje a burgonyánkat. Majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a burgonyát. Most mehet hozzá a só és kolbászkarikák. Lefedjük.
  4. Felforrástól számítva kb. 50-60 perc alatt lesz készen. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és újra lefedjük.
  5. Ha kész, hozzákeverjük a galuskát, még egyet rottyantunk az egészen, és azonnal tálalható. :)

glutén- és tojásmentes galuska

  1. Míg a paprikás krumpli fő, addig elkészítjük a galuskát. Vizet forralunk. Amíg a víz forr, összeállítjuk a galuska-keveréket.
  2. Szaffi Free Nokedli Lisztkeveréket használunk - kimérjük, és hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű sót, majd vizet. Alaposan elkeverjük.
  3. Ha felforrt a víz, kevés sót teszünk bele, és alacsonyra vesszük a lángot. Beleszaggatjuk a galuskát (én nem használok galuskaszaggatót, kávéskanállal szaggatok), majd magasabbra vesszük a lángot, és 1-2 percig főni hagyjuk. Ha kész, leszűrjük.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése